Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 12 Oktobar 2017

Postupci javnih nabavki izuzetno podložni korupciji i različitim zloupotrebama

  • Objavljeno u BiH

Javne nabavke su pune mogucnosti za zloupotrebe i korupciju1-620x330Kroz javne nabavke dolazi do transfera značajne sume novca iz javnog u privatni sektor i ovi postupci su izuzetno podložni korupciji i različitim zloupotrebama. U poslednjih pet godina više od 13 milijardi KM utrošeno je za javne nabavke roba, radova i usluga u BiH – kazao je danas u Sarajevu Mervan Miraščija iz Fonda otvoreno društvo BiH na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati monitoringa transparentnosti i integriteta javnih nabavki u BiH.

Više...

Jednostrane odluke i pritisak na predstavnike bh. pravosuđa neprihvatljivi

  • Objavljeno u BiH

ohr-zgrada-2017-700x402Jednostrane odluke kojima bi se suspendirale ili ograničile nadležnosti i odluke pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine na dijelu bosanskohercegovačke teritorije bile bi protuustavne i neprihvatljive - odgovor je iz OHR-a na upit Fene u vezi s pozivom predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika srpskim predstavnicima u pravosudnim institucijama da napuste svoje pozicije te najavom ograničavanja nadležnosti Suda BiH i Tužilaštva BiH na teritoriji RS-a.

Više...

Niko izvan zakona

  • Objavljeno u Brcko

Niko Stoparic823Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je krivicu Nike Stoparića (55) iz Brčkog za neizvršenje pravosnažne presude o poništenju rješenja o zabrani rada i oduzimanju licence Evropskom univerzitetu u ovom gradu.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com