Menu

EU integracije (185)

Wigemark: Vrijeme je da političari pokažu opredjeljenje za reforme

vigemark5Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemark podsjetio je danas sve političke lidere u BiH koji su se susreli s visokim predstavnicima Evropske komisije Federicom Mogherini i Johannesom Hahnom na zajedničko opredjeljenje ka reformama, ističući da je sada vrijeme da se to i pokaže, a ne da se ulazi u uobičajene dnevnopolitičke debate.

Više...

Evropski put BiH je na testu, ako ima političke volje sve može funkcionisati

osman topcagicStručnjak za EU integracije i bivši šef bh. Misije pri EU Osman Topčagić istakao je u razgovoru za Vijesti.ba da je BiH da su se mnoge države u pocesu pristupanja susretale sa teškim pitanjima gdje su postojale brazde između političkih aktera, ali ako je postojala želja za napretkom na evropskom putu, onda su se tražila rješenja. No, ako rješenja nema, onda to znači da podrška za evropski put zapravo nije stvarna, naglasio je on.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com