Menu
A+ A A-

infobrcko v5

 

Izdavač
Agencija za marketing "InfoBrčko" 


Semir Ibrahimović, direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

+ 387 62 852 234Adnan Murselović , glavni i odgovorni urednik
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Omar Tursić, fotograf
Đorđe Jovičić, fotograf
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 


10godina-infobrcko
Brčanski informativni portala portal InfoBrcko.com ( www.infobrcko.com) je najposjećeniji, najutjecajniji i najrelevantniji internet medij u Brčko distriktu BiH Bosni i Hercegovini, koji je ujedno i lider u internet oglašavanju.

InfoBrcko.com je najposjećeniji i najutjecajniji informativni portal u Brčko distriktu BiHBosni i Hercegovini. Nastao je krajem 2006. godine kao ideja jednog našeg brčanskog studenta, da bi danas postao jedan od vodećih medija u Brčko distriktu BiH i BiH, inovativna firma sa preko 5 zaposlenih.


Historija

Portal je nastao u 10.oktobra 2006. godine kao Brčanski Informativni Portala InfoBrcko.com – www.infobrcko.com. Od samog početka nije zamišljen kao samo brčanski portal, kako ga je prvo ime definiralo, te ostao kao takav već devetu godinu. U vrijeme kada je u Bosni i Hercegovini pristup internetu imao veoma mali broj korisnika, portala InfoBrcko.com je od samog početka bio nezaobilazna web-stranica bh. internet pionira. 

Na početku su uglavnom objavljivane vijesti iz svijeta i to zabavnog sadržaja, bez politike i crne hronike. Kroz 10 godina, InfoBrcko.com je od osnivanja konstantno rastao kako je rastao i broj internet korisnika u BiH.

 

Ne postoji novinarska redakcija, vladina institucija, strana ambasada, stranačka centrala kojoj infobrcko.com nisu jedan od prva tri izvora informisanja na internetu. Tu je naravno i ostala vjerna publika bez koje ne bi bilo ovih ranije nabrojanih.

Jer kako smo znali tada, znamo i sada da, uspjeh se ne može garantovati, ali se može garantovati odvajanje amaterskog od profesionalnog pristupa poslu.

Izuzetno smo ponosni što je portal infobrcko.com već deset godina- (p)ostale otvorena demokratska tribina na kojoj se iznose najrazličitiji stavovi.

Ono što gledate danas su isti je portala infobrcko.com , sa istim sadržajem, istom uređivačkom vizijom i politikom, ali sa novim vizuelnim identitetom i tehničkim poboljšanjima.

Ostajemo svjesni činjenica da je najveći izazov u današnjem vremenu pravilno i tačno informisati javnost, da loše interpretirane, senzacionalističke i netačne informacije ne daju doprinos građenju boljeg društva i da se svakom mediju vrate kao bumerang samouništenja. Pritiska na naš rad svakako da ima, ali ovaj portala nastavlja da živi već 10 godina :-), Iz Ljubavi prema gradu! wwww.infobrcko.com :-)

 

 

Sadržaj
InfoBrcko.com uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde. Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmiše pozitivne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu. Sadržaj portala se od nastanka do danas konstantno povećavao i napredovao. InfoBrcko.com je jedan od malobrojnih portala u Bosni i Hercegovini koji ima profesionalnu redakciju po uzoru na tradicionalne medije, proizvodi vlastiti sadržaj ili ga legalno kupuje od novinskih i fotoagencija.

Danas se na InfoBrcko.com objavi oko 30 vijesti dnevno.

InfoBrcko.com je vjerovatno jedini nezavisni internet medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija, pa je sadržaj našeg portala i zbog toga najprivlačniji našim čitateljima.

 

Oglašavanje
InfoBrcko.com, osim što je najposjećeniji internet medij u Brčko distriktu BiH, zasigurno je i najuspješniji kada je u pitanju internet oglašavanje.

Dugogodišnjim ulaganjem u razvoj internet oglašavanja u BiH i konstantnom inovativnošću, veliki broj domaćih i globalnih klijenata je uvidio prednosti interneta kao novog i vjerovatno najefikasnijeg kanala za slanje poruka do svojih ciljnih skupina i izabrao upravo naš portal kao strateškog partnera u online marketingu.

InfoBrcko.com je prvi portal iz Brčko distrikta BiH ali i Bosni i Hercegovini na kojem su se oglašavale velike svjetske i domaće kompanije i brendovi.

 

InfoBrcko.com na društvenim mrežama
Sa preko 20.000 lojalnih fanova koji su velikom većinom samoincijativno "lajkali" naš page, facebook.com/infobrcko  je jedna od najpopularnijih Bh. stranica na Facebooku i omiljeno online svratište za veliki broj Facebook korisnika koji žele pratiti informacije iz BiH i svijeta.

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com