Menu

Senad Šepić: Ljudima je bitno rješavanje svakodnevnih problema, mi ćemo se time baviti Istaknuto

senad-sepic1Sadik Ahmetović i Senad Šepić očitovali su se o radu najnovijeg kluba u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ali su i najavili osnivačku skupštinu Platforme za oslobađanje i pokretanje BiH 10. septembra.


"Smatramo da se u BiH treba desiti promjena društvenih odnosa, izgraditi nova politika, druga vrsta prioriteta i tema. Smatrali smo da se u stranci u kojoj smo djelovali trebala destiti reforma, promijeniti principi da bi se mogli prenijeti na cijelo društvo. Nije išlo i sada to želimo raditi kroz novi politički projekt Nezavisni blok", kazao je Šepić.

 

Dodao je da to neće biti klasična politička stranka kakve poznaju bosanskohercegovačka javnost i društvo.

 

"Izborni zakon onemogućava ljudima da se organizuju politički mimo stranaka, tako da se i mi moramo registrovati kao politička stranka da bismo izašli na izbore. Svaki drugi oblik organizovanja preko nezavisnih lista je previše skup. Za svakog kandidata za kantonalnu skupštinu plaća se 5.000 KM. Da se našalimo: da kandidati imaju toliko ne bi se bavili politikom", rekao je Šepić.

 

Istakao je da je 10. septembra osnivačka skupština i prezentacija nove političke opcije, s idejama za koje oni smatraju da su neophodne.

 

"Platforma nosi naziv Platforma za oslobađanje i pokretanje BiH. Puno je oblasti koje su zarobljene negativnim pristupom. Najveći kapaciteti i resursi ostali su po strani. Mi nudimo novi pristup koji će osloboditi te potencijale. S druge strane, politika smo koja razumije vrijednosti koji se odnose na naš identiet, ali su u političkom nastupu okrenuti budućnosti i rješenjima", objasnio je Šepić.

 

Naveo je da će se baviti temama koje vide kao najveći problem, dodavši da su ljudima bitni problemi iz svakodnevnog života.

 

"Svakodnevni prioriteti ljudi su nešto čim ćemo se mi primarno baviti, direktnim kontaktom. Mi već imamo listu stvarnih problema. Kao politika ćemo tragati za rješenjima za te probleme", istakao je Šepić.

 

/klix/

 

 

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com