Menu

Princ iz Eleja 550x50

DF Brčko: Damin gambit i mat kralju Istaknuto

dfNa dnevnom redu sjednice Skupštine Brčko distrikta, 4.7.2016. godine, našao se, između ostalog, prijedlog o imenovanju dva vršitelja dužnosti: V.D. direktora JP Komunalno i V.D. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO).

 

Predlagač je lijepo upakovao dva imenovanja kao plod političkog dogovora: “vi podržite direktoricu FZO, a mi ćemo vama pomoći da smijenite neugodnog direktora JP Komunalno”.


Predlagačima nije nimalo smetalo što je Fond zdravstvenog osiguranja za vrijeme mandata predložene direktorice, nakon kraha Bobar banke, oštećen za 17 miliona maraka, i umjesto da iniciraju pozivanje direktorice na odgovornost, oni je nagrađuju produžetkom mandata.


Nasuprot predlagačima ove “nemoralne ponude” u skupštinskim klupama sjedili su predstavnici partija koji su spremno “progutali žabu” i podržali, inače politički štetnu, odluku o produženju mandata direktorice FZO. Ovo iz razloga samo da se domognu glave dojučerašnjem savezniku, koji je ne tako davno bio, otac, idejni tvorac i financijer vladajuće koalicije, ali koji je zbog političkih pretenzija na njihovo glasačko tijelo postao nepoželjan.


S obzirom na to da vladajuća većina u Brčko distriktu funkcionira po onoj narodnoj „ruka ruku mije“ apsolutno nas ne čudi neprincipijelnost svih onih koji su sudjelovali u realizaciji ove političke trgovine.


OO DF Brčko distrikta BiH

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com