Menu

Reakcija Senada i Sanje Nurkić na isključenje iz DF-a Brčko Istaknuto

demokratska-fronta222222222"Dragi moji Brčaci I Brčanke , a kada ovo kažem smatram sve građane grada Brčkog svojim sugrađanima koji žive na teritoriji Brčkog.

 

Koristim ovu priliku da se oglasim, jer sam na neki način i medijski prozvan.


Međutim, sramnom odlukom predsjedništvo stranke DF na čelu sa predsjednikom Željkom Komšićem I na prijedlog Slavke Matanovića je isključilo slijedeće:

 

Ermina Džindića prvog predsjednika stranke DF Brčko I jednog od osnivača stranke, koji je ovu stranku lično financirao, podigao na stabilne noge iz ničega, da smo čekali ove iz Sarajeva, davno bi stavili ključ u bravu. Ovo je nagrada za njegovo pošteno zalaganje I trud koji je dao za stranku.

 

Adnana Drapića jedinog poslanika u skupštini I drugog predsjednika stranke DF Brčko, koji je naslijedio Džindića I dao sebe u ovu stranku, ali isto tako je dao veoma ogoman doprinos a da ne pričamo za glasačko tijelo/narod koje je podržalo Adnana Drapića-

 

Sanja Nurkić prva predsjednica Organizacije žena DF-a Brčko I osnivač stranke, koje Sarajevo ne podržaje jer njima nije stalo do ravnopravnosti spolova, I nacionalnih manjina, kao što je Sanja , po nacionalnosti Bosanka I Hercegovka.

 
A na kraju i Senad Nurkić jedan od prvih osnivača DF-a u Brčkom br. čl. karte 408, učlanjen 10.05.2013 godine, prvi predsjednik MO Bijeljinske ceste i prvog Mjesnog Odbora u DF-u. A da ne pričam koliko sam dao za ovu stranku i koliko mi duguju, kao prvo ja sam onaj koji je štitio Statut DF-a u potpunosti. Da smo načisto.
 
Oni koji su ga kršili, e njima sam smetao, nisu mogli odrađivati mutne radnje po stranci , kao npr . Izbor povjerenstva koji se odvijao po kafanama I kulacima, pa lični interesi Slavke Matanovića koji želi biti potpredsjednik republike Srpske i Ambasador BIH, kršio Statut ako hoćemo to, dok je prisustvovao sastancima komisije za izbor članova DF-a za lokalne izbore , a komisija je navodno bila Statutom nezavisna ?? Što nije tačno !!
 
Primao BIJELI HLJEB godinu dana po 2.847,94 KM, a naši pezioneri jedva krajce kraj sa krajem ,a da ne pričamo o ljudi na Birou za zapošljavanje koji sjede godinama bez primanja !!
 
Potpisnik onog pisma na portalima Otisku.ba i Infobrcko je Zijad Ražanica , ali kao što je i napisano on je samo potpisnik ali ne i pisac !
 
Nikad nisam radio za vlastiti interes i to naravno svi znate, pa neću ni sada.
 
A poštenim članovima DF-a  mogu poručiti da budete dosljedni i da se borite i dignete svoj glas protiv ovog zla i fašizma koji se dešava u Brčanskom DF-u pod dirigentnom palicom Slavke Matanovića.
 
Dragi moji članovi DF-a pozivam vas da napustite DF, jer kao čovjek bez oraha u džepovima smijem I mogu to reći .
 
Ne dozvoljavam da prljaju moj obraz i ime moje porodice i mojih prijatelja, a vi ne dozvolite da s Vama manipulišu razni poltroni I džabahljebaroši".
 
 
S postovanjem
 
Senad i Sanja Nurkic

 

 

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com