Menu

Senad Šepić isključen iz SDA, Ahmetović, Mehmedović i Sokolović dobili ukor Istaknuto

sda iskljucenja foto klixSenad Šepić, poslanik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, više nije član ove stranke, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva SDA. Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović dobili su ukor.


Drugi prijedlog je bio da osim Šepića iz stranke bude isključen i Sokolović, ali on nije dobio dovoljno glasova.

 

Šepić, Sokolović, Ahmetović i Mehmedović se od posljednjeg Kongresa SDA vode kao "odmetnuta četvorka" koja je često izražavala nezadovoljstvo izborom predsjednika SDA ističući brojne nepravilnosti prilikom glasanja, a kap koja je prelila čašu je neusvajanje seta zakona kojim je predviđeno povećanje akciza u BiH.

 

Podsjećemo, prijedlog nije prošao jer su Mehmedović i Ahmetović bili suzdržani, dok su Sokolović i Šepić glasali protiv prijedloga Vijeća ministara BiH.

 

Na sjednici je raspravljano i o izvještaju Komisije SDA o incidentu u Srebrenici kada je napadanut zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

 

Predsjedništvo SDA ranije se obavezalo da će nakon kompletiranja svih informacija "donijeti odluku o isključenju iz stranke svih aktera koji su učestvovali u organizaciji i izvedbi pokušaja rušenja odluke o uvođenju Povjereništva" u Srebrenicu.

 

Izetbegović je nakon sjednice kazao da je se Hamdija Fejzić izvinio za incident koji se desio u Srebrenici te da tvrdi da on nema ništa s fizičkim napadom na Osmanovića. Iako je, kako kaže predsjednik stranke, bio spreman na sankcije pa čak i isključenje, takva odluka nije donesena jer istraga o napadu na ministra civilnih poslova nije završena.

 

"Ostajemo kod ranije odluke u uvođenju povjereništva u Općinskoj organizaciji SDA Srebrenica. Razriješili smo ranije povjereništvo i za predsjednika novog povjereništva izabrali Ramiza Salkića koji će do naredne sjednice predložiti ostale članove. Uputit ćemo inicijativu da se Hamdija Fejzić smijeni s pozicije potpredsjednika Glavnog odbora stranke. Nakon okončanja postupka o utvrđivanju odgovornosti za napad na Osmanovića razmotrit ćemo i druge mjere", rekao je Izetbegović.

 

 
Piše: A. Z./Klix.ba

 

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com