Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: srijeda, 23 Avgust 2017

Bh. kulturna scena u okovima vladajuće politike i primitivizma, slična situacija i u zemljama regije

  • Objavljeno u BiH

fiNeizgrađenim odnosom politike prema kulturi ugrožen je kulturni identitet države, kulturni kapital neiskorišten, a kultura kao značajan društveni i ekonomski resurs ostavljena na milost i nemilost politici koja joj ne daje zasluženo priznanje. No, zahvaljujući entuzijastičnim djelatnicima, koji se snalaze uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, bh. kulturna scena i dalje živi.

Više...

Nekvalifikovanost kao kvalifikacija za diplomatiju BiH

  • Objavljeno u BiH

CA0AC5E9-A4AB-4800-8708-47CC169BC7EB w1023 r1 sBosnu i Hercegovinu nerijetko u svijetu predstavljaju ljudi koji nemaju elementarne kvalifikacije da se bave diplomatijom. U diplomatsko-konzularna predstavništva BiH šalje pripravnike, ali i biznismene bez bilo kakvih kvalifikacija za taj posao.

Više...

ICTY: Presuda Jadranku Prliću i drugima do novembra

  • Objavljeno u BiH

jadranko-prlic2904Pravomoćna presuda protiv šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata za zločine počinjene protiv bosanskih muslimana tokom rata u BiH bit će objavljena do novembra ove godine, objavljeno je u srijedu u Haagu na statusnoj konferenciji pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Više...

U julu pad cijena za 0,4 posto

  • Objavljeno u BiH

hrana-kupovina-700x402Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene indeksom potrošačkih cijena, u julu su u prosjeku niže za 0,4 posto odnosu na prethodni mjesec.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com