Menu

Princ iz Eleja 550x50

Ponedjeljak, 07 Maj 2018

Kako bi Amerika mogla pomoći BiH?

  • Objavljeno u BiH

President Clinton and Hillary Rodham Clinton walk the streets of Sarajevo - Flickr - The Central Intelligence Agency-696x456Sjedinjene Američke Države mogle bi, bar kako to predlažu East West institut i Nacionalni komitet za vanjsku politiku, biti mnogo aktivnije uključene u rješavanje pitanja na Zapadnom Balkanu, a naročito u BiH. Namjera je djelovanjem, kako navode, spriječiti potencijalni konflikt te u saradnji s EU rješavati sporna pitanja. Šta bi jedan takav angažman podrazumijevao, te hoće li SAD zaista i ispraviti pogreške koje same priznaju da su napravile u BiH?

 

Više...

Njemačkoj će do 2030. nedostajati pet miliona radnika

potrebni-radnici-njemačkaNjemačkoj bi do kraja slijedećeg desetljeća moglo nedostajati 4,9 miliona radnika, a ovaj nedostatak njemačku ekonomiju bi mogao koštati 525 milijardi eura, proizlazi iz studije savjetničke kompanije Korn/Ferry, kako prenose njemački mediji u ponedjeljak.

 

Više...

Bosna i Hercegovina uvozi 75 posto hrane

  • Objavljeno u BiH

povrce-radnjaVanjskotrgovinska razmjena Bosne i Hercegovine u prvom kvartalu 2018. iznosila je 7,34 milijarde KM uz pokrivenost uvoza izvozom od 63,9 posto, navedeno je na prezentaciji koja je održana danas u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com