Menu

Rukomet: Lokomotiva Brčko preko Vardara u polufinale Međunarodnog turnira Vtilittos Istaknuto

lokomotiva kupOmladinska selekcija Rukometnog kluba Lokomotiva iz Brčkog, godište 2002. i mlađi a koja ovih dana nastupa na 5. Međunarodnom rukometnom turniru Vtilittos, danas je protiv selekcije Vardara izborila polufinale, nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

 

U četvrtfinalnom susretu, voljom žrijeba, dječaci Lokomotive, snage su odmjerili sa svojim vršnjacima iz Makedonije. Nakon prvih 30. minuta susreta Lokomotiva je imala jedan gol prednosti, pri rezultatu 10:11.

 

Do kraja susreta, vrlo zanimljiva i teška borba na obe strane, za konačnih 22:22. Pobjednika su odlučili sedmerci. Nakon izvođenja sedmeraca, uspješniji su bili naši momci, 3:5, te su na taj način ušli u polufinale. Konačan rezultat susreta glasio je 25:27.

 

Najefikasniji u redovima Lokomotive bili su Trifunović Miloš i Đorđević Luka sa 9, te Maksimović Miloš i Simić Mihajlo sa po 5 odnosno 4 postignuta pogodka.

 

/svijet-rukometa/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com