Menu

Igračice Lokomotive Brčko pokazale još jednom da su u najvišem rangu ženskog bosanskohercegovačkog fudbala Istaknuto

lokomotiva brcko fudb zNa stadionu Lokomotive juče je odigran istorijski, prvi gradski fudbalski derbi u konkurenciji žena.

 

Susret u okviru KUP-a RS odigrale su ekipe ZNK "CENTAR" i ZFK "Lokomotiva". Dopadljiva fudbalska predstava uz obilje prelijepih akcija donijela je ubjedljivu pobjedu Lokosica nad igračicama ZNK "Centar". Nakon 90 minuta igre igračice Lokomotive su pokazale da su u ovom momentu mnogo bolji rival, te da su sa pravom u najvisem rangu ženskog bosanskohercegovačkog fudbala. Trener Lokomotive, Milorad Ilisković kaže:


"Iskreno, očekivao sam mnogo jači otpor od strane našeg protivnika. Ipak je to ekipa koja se takmiči i koja u svojim redovima ima nekoliko igračica koje su do prošle godine igrale u našem timu. U ovom momentu prevagu je donio kontinuiran i kvalitetan rad, a rezultat je mjerilo toga. Čestitam svojim igračicam na zalaganju, bez obzira na kvalitet protivnika one su pokazale da sa pravom nose dres Lokomotive i reprezentuju Brčko u najviše rangu takmičenja", kazao je Ilisković.


Rezultat:  ZNK "Centar" : ZFK "Lokomotiva" 0:23

 

lokomotiva brcko fudb z

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com