Menu

PRINCEZA IZ BRČKOG: DIJANA REKLA ZBOGOM! Istaknuto

Odbojka Bimal Jedinstvo Dijana VasicDošlo doba da se rastajemo..... Jedna, jedina, neponovljiva Dijana Vasić odlučila da je okonča uspješnu karijeru, barem onu na parketu!

 

Najbolja odbojkašica Srpske, ali i Bosne Hercegovine u petak će u duelu sa ŽOK Gacko okačiti patike o klin.

 

Nabrajati uspjehe Dijane Vasić težak je posao, jer toga ima na pretek, od individualnih, do ekipnih priznanja. Bila je najbolja u mnogim segemntima, najbolji sportista Republike Srpske, Bosne i Hercegovine,..titule i trofeje sa Jedinstvom nećemo ni brojati, ni ona sama ne zna tačan broj,... Medalja ima za dobru zlataru, ali svaka ima svoje mjesto u bogatoj sportskoj riznici....

 

– Nadam se da je zadnja, jer slavilo smo u Gacku 3:1, pa ne bi trebali sebi dozvoliti luksuz da igramo majstoricu. Došlo je vrijeme da podvučem crtu, igru ostavim mlađim djevojkama. Želja mi je bila da se oprostim sa peharom u ruci, nema ljepšeg načina, i vjerujem da će tako i biti – kaže Dijana, koja ovim činom zatvara samo jedno poglavlje:

 

– Neću daleko od lopte i parketa. Odlazim u trenerske vode. Siguran sam da ću imati šta pokazati mladim naraštajima. Dugo sam lomila u sebi, i na kraju donijela odluku, vjerujem najbolju za sve – poručila je Dijana Vasić.

 

"Princeza" iz Brčkog rođena je u Tuzli 22. jula 1983. Odbojku je počela trenirati 1996. godine u Jedinstvu. Igrala je jednu sezonu u Srbiji, jednu Hrvatskoj, te jednu u Radniku iz Bijeljine, sa kojim je osvojila Kup RS, sve između toga provela je u Brčkom, na desetine titula najbolje govore koliki je trag ostavila u odbojci Brčkog, Srpske, ali i BiH.

 

Dijana Vasić iza sebe ostavila je jedno uspješno poluvrijeme. Slijedi pauza, a svi se nadaju drugom poluvremenu, barem tako uspješnom kao što je bio onaj iz igračkih dana.

 

Sve je spremno za veliki oproštaj, a naveče kada se svijetla pozornice ugase u dvorani, u jednom od restorana za odabrano društvo pjevaće Ferid Avdić svoj čuveni hit"Dijana ljubavi....

 

http://pravdabl.com

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com