Menu

DAMA S JAKOM PESNICOM Mlada Brčanka Zorka Stojanović juriša na MMA vrh: “Za borilačke sportove sam se odlučila zahvaljujući svađama sa starijom braćom” Istaknuto

zorka1Iako ima tek 19 godina iza Brčanke Zorke Stojanović je 70 mečeva u boksu i kik-boksu, a sada se opredijelila za borbe u MMA.

 

Stručnjaci joj predviđaju blistavu karijeru u ovom sportu, u kojem je stigla do ttule amaterskog parka svijeta, poslije čega je uplovila u profesionalne vode, gdje ima dvije pobjede i jedan poraz.

 

U borilačke sportove Zorka je, kako sama kaže, ušla zahvaljujući svađama sa starijom braćom.

 

- Odrasla sam sa dva starija brata, uvijek je dolazilo do rasprava, a ja sam morala da branim svoju teritoriju. Tako sam se i opredijelila da uđem u borilake vještine i nisam se pokajala. Poslije boksa i kik-boksa privukao me je MMA, koji je kombinacija više sportova. Mnogima je čudno što se djevojka bavi ovim sportom, ali sam se pronašla u njemu i želim još da napredujem – kaže Zorka Stojanović.

 

zorka2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sa treninzima u Klubu borilačkih veština Jedinstvo iz Brčkog počela je da trenira12 godina, a iza nje je mnogo titula.

 

Osvojila je junirsku i seniorsku titulu šampiona BiH u boksu, u kik-boksu je bila prvkinja Republike Srpske i BiH, dok je u MMA juniorska i seniorska šampionka Srbije.

 

- Ponosna sam na ono što sam do sada učinila, ali ne želim tu da se zaustavim. Saki dan jedva čekam da počne trening, a svaki naredni meč za mene će biti novo dokazivanje – dodala je Zorka.

 

Njen trener, Borislav Vujanović, kaže da je pred njegovom takmičarkom velika karijera.

 

- Kada se neko tako vrijedno preda treninzima i radu kao Zorka uspijeh je zagarantovan. S njom je zaista milina raditi. S obzirom da su djevojke rijetka pojava u ovakvim sportovima Zorka je kao mlađa radila borbe sa seniorkama, ponekada i u višim kategorijama od svoje. Po mom mišljenju trenutno je nabolja na Balkanu u MMA – istakao je Vujanović.

 

blic.rs

 

zorka3

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com