Menu

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija BiH večeras u Brčkom protiv Švedske Istaknuto

bih-odbojka1Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za nastup na turniru druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine sinoć je u Kaknju u prvom od dva prijateljska susreta pobijedila selekciju Švedske sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:15).

 

Drugi susret igrat će se večeras u dvorani "Magnet" (Gimnazija) u Brčkom u 19 sati.

 

Bh. odbojkašice okupile su se 2. maja u Lukavcu, a zatim nastavile pripreme u Kaknju, gdje će boraviti do 12. maja. Drugi dio priprema obavit će u Brčkom, u periodu od 18. do 30. maja.

Pored utakmica s reprezentacijom Švedske, krajem maja je planirano i odigravanje prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske u Osijeku.

 

Na turniru druge runde kvalifikacija za SP, koji će se od 31. do maja do 4. juna održati u belgijskom Kortrijku, bh. odbojkašice igrat će u D-grupi zajedno s reprezentacijama Belgije, Bjelorusije, Italije, Latvije i Španije.

 

U drugoj rundi kvalifikacija nastupit će 36 reprezentacija podjeljenih u šest grupa s isto toliko ekipa.

 

U treću rundu kvalifikacija plasirat će se šest drugoplasiranih reprezentacija iz druge runde kvalifikacija, dok će prvoplasirane reprezentacije druge runde kvalifikacija izboriti direktni plasman na SP.

 

Treća runda kvalifikacija odigrat će se u periodu od 22. do 27 augusta. Prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz treće runde takmičenje nastavlja na SP-u.

 

/klix/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com