Menu

Brčak Danijel Perić u Češkoj osvojio zlato Istaknuto

kickbox-680x907Kik Boks klub Feniks iz Brčkog pod rukovdstvom mladog trenera Danijela Perića nastupio je na otvorenom prvenstvu svijeta u borilačkim vještinama koje se održalo 13.5 u Ostrava, Češka (OPEN WORLD CHAMPIONSHIP IN MARTIAL ARTS DRAGON CUP 2017).

 

Klub je novotvoren i djeluje pri KBV Brčko. Čelični momci jake moći brzog učenja nastupili su u ekipi od njih pet Danijel Perić, Branko Bogičević, Aldin Ćosić, Tomislav Lovrić i Arslan Ćatović.

 

Mjesta na postolju pronašli su Perić i Lovrić.

 

Naime Perić je bez problema savladao svoje protivnike, od čega je finalnu borbu završio prekidom. Radio je u apsolutnoj kategoriji starijih juniora.

 

Tomislav u kategoriji do 60kg došao do zlata u seniorskoj konkurenciji.

 

Periću je ovo druga titula na svjetskom podneblju uz jednu evropsku u kyokushin karateu iz novembra prošle godine!

 

Preostala 3 takmičara svoja mjesta nisu pronašli na postoljima ali su kako Perić kaze opravdali sva očekivanja na tako jakom takmičenju, Izvojili bi mladog Ćosića koji je zbog diskvalifikacije zbog jakih udaraca u kategoriji light cintact eleminisan s takmičenja. Ćatović i Bogičević imaju po pobjedu i poraz.

 

/BDC TV/

 

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com