29Novembar2015

18 August 2013
By srdjan
bih-odbojkasi-2010U Sarajevu je održan sastanak predstavnika Odbojkaškog saveza Katra i Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Odbojkaški savez Katra predstavljao je Ali Ghanem Al-Kuwari, član Borda Odbojkaškog saveza Katra, dok su ispred Odbojkaškog saveza BiH sastanku prisustvovali Milutin Popović, potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH i Draženko Haračić, generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH. Sastanku su prisustvovali Siniša Kisić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH i dr. Edvin Dervišević, stručni saradnik u Odbojkaškom savezu Katra. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja dugotrajne saradnje dva Saveza, zajedničkim projektima i drugim bitnim pitanjima za ostvarivanje saradnje.

Predstavnik Odbojkaškog saveza Katra ponudio je mogućnost održavanja zajednčkih priprema seniorskih i juniorskih reprezentacija u Sloveniji u periodu koji se zajednički usaglasi. U okviru toga razmotrit će se mogućnost odigravanja prijateljskih utakmica seniorskih i juniorskih reprezentacija Odbojkaškog saveza Katra i Odbojkaškog saveza BiH u Bosni i Hercegovini. Otvorena je mogućnost odlaska seniorske i juniorske odbojkaške reprezentacije BiH na pripreme u Katar. Dogovorena je i mogućnost odlaska, boravka i treniranja odbojkaša odbojke na pijesku iz Odbojkaškog saveza BiH u Katar. Posjete bi se realizovale tokom januara (kraći period) i tokom perioda jun-avgust (duži period). Ovi projekti će se realizovati uz finansijsku podršku Odbojkaškog saveza Katra.

Bitno je istaći da je na ovom sastanku zajednički definisano da će eventualni budući odlasci odbojkaša iz Odbojkaškog saveza BiH u Odbojkaški savez Katra, ako za to bude interesa, biti u skladu sa pravilima FIVB-a, kroz saradnju dvije odbojkaške federacije.

Sastanak je okončan uz obostrano zadovoljstvo postignutim dogovorom. Nakon verifikacije postignutog dogovora u organima Odbojkaškog saveza Katra i Odbojkaškog saveza BiH uslijedit će sastanak u Katru na kojem će se detaljnije definisati svi mogući oblici saradnje.

foto: arhiva

KOMENTARI


UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište Web Portala InfoBrcko. Molimo vas da u komentarisanju i/ili razmjeni mišljenja sa drugim posjetiocima obavezno izbjegavate korištenje nepristojnih izraza, psovki i/ili vrijeđanja drugih po bilo kojoj osnovi.


+Copyright (c) 2006-2015 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com