27 August 2013
By Super User
izlozba-sava1Trinaesta Međunarodna Likovna simpozijum- radionica SAVA 2013 nastavljena je sinoć u Umjetničkoj Galeriji Brčko Distrikta otvorenjem izložbe nagrađenih autora sa Sava 2012.
Dobitnica „Zlatne slikarske palete" Marinka Premuš (Koprivnica) se na izložbi predstavila sa 24 ulja na platnu, i kazala da je izuzetno sretna i radosna što ima priliku predstaviti svoju samostalnu izložbu u Brčkom, pred publikom, ali i kolegama slikarima sa kolonije SAVA 2013.

Željko Mucko(Rijeka), slikar- autodidakt, likovno ime sa međunarodnom reputacijom, se publici predstavio sa 14 radova. Zahvaljujem se organizatoru na ovom velikom priznanju za mene i mogu kazati da sam, osim sretan, i počastvovan mojom samostalnom izložbom u Brčkom, kazao je Mucko.
Uoči samog otvorenja izložbe nagrađene slikare je predstavila Marina Trogrlić, kustosica Umjetničke galerije Brčko distrikta.

Povjesničarka umjetnosti Sonja Petrović (Šabac), je kazala da se radi o dva slikara sa potpuno različitim likovnim izrazima, koji svojim radovima plijene veliku pažnju javnosti.
Izložbu je riječima podrške slikarima i čestitke nagrađenima, otvorio Mustafa Nuković, šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko Distrikta.

Suvad Alagić/Radio Brčko

KOMENTARI


UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište Web Portala InfoBrcko. Molimo vas da u komentarisanju i/ili razmjeni mišljenja sa drugim posjetiocima obavezno izbjegavate korištenje nepristojnih izraza, psovki i/ili vrijeđanja drugih po bilo kojoj osnovi.


+Copyright (c) 2006-2015 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com