26Novembar2015

13 Octobar 2013
By Super User
dodik-samPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će osnovna škola u Ražljevu, kod Brčkog, za sanaciju školskog objekta od Republike Srpske dobiti 50.000 KM. On je na svečanosti povodom obilježavanja 100 godina rada osnovne škole u Ražljevu  izrazio uvjerenje da ne postoji nijedan razlog da se ne pristupi obnavljanju škole izgrađene 1913, a renovirane 1976. godine.

"Od škole i obaveze prema njoj ne možemo bježati, nego se moramo neprestano okupljati i svi zajedno nastojati da pomognemo u stvaranju boljih uslova za njen rad. Prije 100 godina bila je sigurno neophodna velika volja da se izgradi škola, a danas da bi je obnovili i sanirali isto tako treba malo volje i uključivanja šire društvene zajednice u ovaj posao", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, malo je mjesta koja mogu da se pohvale da im škola ima tradiciju dugu 100 godina. "I zato sam, kao predsjednik Republike, odlučio da ovoj školi dodijelim najviše priznanje Republike Srpske za doprinos obrazovanju koji ću im dodijeliti na Dan Republike Srpske, 9. januara", rekao je Dodik.

On je prilikom posjete ovoj školi istakao da obrazovanje treba da bude strateška djelatnost svakog društva.

"Bez obrazovanog, sposobnog kadra, koji je neophodno neprestano proizvoditi, morali bismo da stanemo", rekao je Dodik.

On je istakao da je ova škola "rasadnik" stručnjaka koji su u prethodnik nekoliko decenija obilježili društveni i javni život, ne samo Brčko distrikta, nego i šire društvene zajednice.

Dodik je na svečanoj akademiji naveo da su promjene u obrazovanju veoma česte, da se do informacija dolazi veoma brzo i da obrazovanje nije ni približno onome kakvo je bilo prije 100 godina kada je osnovana prva škola u Ražljevu.

"Nova metodologija i nove informacije jesu potrebne, ali nikako ne možemo dozvoliti da djeca danas znaju više od nastavnika, naprimjer informatiku", rekao je Dodik.

On je, čestitajući jubilej svim učenicima i zaposlenima u osnovnoj školi Ražljevo, poručio da škola nikada ne smije izgubiti svoju drugu dimenziju – vaspitnu.

"Obrazovna dimenzija je nešto što doživljava i što će doživjeti transformaciju, ali vaspitanje je nešto što je ostalo u tradicionalnim okvirima škole koja ovu dimenziju, zasigurno nikada neće izgubiti", istakao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske naglasio je da vaspitanje nije samo zadatak porodice nego i škole, društvene zajednice i cijele javnosti.

Škola u Ražljevu, uz osnovnu školu u Donjem Breziku, područna je škola Prve osnovne škole u Brčkom. /SRNA/

KOMENTARI


UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište Web Portala InfoBrcko. Molimo vas da u komentarisanju i/ili razmjeni mišljenja sa drugim posjetiocima obavezno izbjegavate korištenje nepristojnih izraza, psovki i/ili vrijeđanja drugih po bilo kojoj osnovi.


+Copyright (c) 2006-2015 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com