26Novembar2015

27 Juli 2013
    Print
kadric-esed-vladaVlada Brčko distrikta BiH je u nastavku 29. redovnog zasjedanja primila je k znanju razmatranje Izvještaja o učešću predstavnika Brčko distrikta BiH u Upravnom odboru projekta „Podrška uspostavljanju i jačanju preduzetničke infrastrukture za poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg preduzetništva (EUSESBI projekat) od 6. 12. 2012. godine do 12. 7. 2013. godine. Vlada Brčko distrikta BiH je donijela zaključak kojim zadužuje Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu da dostavi karakteristike svih predloženih industrijskih zona u Brčko distriktu BiH i da se Vlada izjasni o najatraktivnijoj koju će delegirati da bi ista finansijski bila podržana od strane EU.Vlada Brčko distrikta BiH je primila k znanju razmatranje Informacije o aktivnostima člana Vijeća za državnu pomoć BiH u Brčko distrikta BiH za period od 1. 4. 2013. do 30. 6. 2013. godine. Izvještaj je podnijela članica Vijeća za državnu pomoć BiH gđa Amra Abadžić.

Članovi Vlade donijeli su Odluku o usvajanju Akcionog plana s prijedlogom mjera za rješavanje primjedbi Ureda za reviziju o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za period od 1. 1. 2012. do 31. 12. 2012. godine.

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH primili su k znanju Informaciju o sticanju nekretnina koje su označene kao k.č. brojevi 565/2, 565/3, 565/4 i 565/5 KO Brčko 4 (privremeni registar).„Jutros smo održali nastavak sjednice Vlade na kojoj smo razmatrali Izvještaj o učestvovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u projektu Evropske unije koji bi podrazumijevao da ćemo dobiti sredstva od EU za finansiranje infrastrukturnog opremanja jedne od industrijskih zona na području Brčko distrikta BiH te smo jutros na sjednici zaključili da Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu pripremi detaljnu analizu i karakteristike svih industrijskih zona u Brčko distriktu BiH kako bi se Vlada odredila za koju će delegirati Evropskoj uniji da bi ista bila od Evropske unije finansirana, odnosno infrastrukturalno opremljena kako bi je mogli staviti u funkciju privrednog razvoja Distrikta. Razmatrali smo, dakle, Informaciju o aktivnostima članice Vijeća za državnu pomoć u ime Brčko distrikta BiH gđe Amre Abadžić i konstatovali smo u okviru ove tačke da smo konačno pripremili detaljnu analizu i ukupne podatke učešća svih predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH u svim radnim tijelima na nivou države BiH tako da sada konačno imamo jasan popis svih državnih službenika koji učestvuju u radu državnih komisija te ćemo održati tematsku sjednicu Vlade Distrikta na kojoj ćemo razmotriti učešće svakog od članova u radnim tijelima, kao i tražiti i analizu rezultata dosadašnjeg njihovog rada. Imali smo situaciju da nismo znali ko sve učestvuje u komisijama, nismo imali evidenciju na jednom mjestu, kao ni povratne informacije kakvi se stavovi zastupaju u ime Distrikta u tim radnim tijelima na nivou države", istakao je zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić.

KOMENTARI


UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište Web Portala InfoBrcko. Molimo vas da u komentarisanju i/ili razmjeni mišljenja sa drugim posjetiocima obavezno izbjegavate korištenje nepristojnih izraza, psovki i/ili vrijeđanja drugih po bilo kojoj osnovi.
termotehnik-ba


+Copyright (c) 2006-2015 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com