Menu

Edin Ramulić: Dan bijelih traka je sjećanje na žrtve bez ikakvih nacionalnih uplitanja

edinUoči 31. maja, Dana bijelih traka koji se obilježava u znak sjećanja na žrtve Prijedora i okoline, razgovarali smo s aktivistom za ljudska prava i članom inicijative "Jer me se tiče!" Edinom Ramulićem. U razgovoru za Klix.ba prokomentarisao je posljednja dešavanja vezana za obilježavanje Dana bijelih traka, ali i zbog čega Prijedorčanima smeta obilježavanje ovog dana u Sarajevu.

Više...

Neoliberalni kapitalizam nam može uzeti sve osim kulture /V/

emir-700x402Jedna Makedonija koja je u mnogo goroj ekonomskoj i političkoj situaciji nego BiH, ima pet puta više novaca u fondu za kinematografiju, Hrvatska skoro 18 miliona maraka, Kosovo tri puta više ima para. Ne bih volio nikoga uvrijediti ali bh.kinematografija i kinematografija zemalja nastalih raspadom Jugoslavije je kao najnoviji Porshe i Fiat 1300, kazao je za TV1 Emir Hadžihafizbegović član Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju.

Više...

BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju na bh cestama

stanje na putevima5Jutros se na putevima u BiH saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Frekvencija vozila izvan većih gradskih centara je umjerenog intenziteta, dok je u gradskim centrima intenzitet saobraćaja pojačan. Povoljni vremenski uslovi doprinose povećanom broju biciklista i motociklista u saobraćaju, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com