Menu

Bh. Romima ne pomažu strategije

rom1023 r1 sRomi, najbrojnija nacionalna manjina u Bosni i Hercegovini, i dalje ne ostvaruje ni osnovna ljudska prava u ovoj zemlji uprkos brojnim strategijama donesenim za poboljšanje položaja nacionalnih manjina i koje su koštale milijune eura.

Više...

Odličja na ratnim zločincima mrlja su koju predsjednica nosi u BiH

mladih-hrvatske-700x402Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) Hrvatske uputila je povjereništvu te države za odlikovanja i priznanja pri uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović poticaj za oduzimanje odlikovanja ratnim zločincima Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Brunu Stojiću, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Dariju Kordiću temeljem Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske.

Više...

Hrvatska predsjednica danas dolazi u dvodnevnu službenu posjetu BiH

koliPredsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas dolazi u službenu dvodnevnu posjetu BiH, tokom koje će se sastati s članovima Predsjedništva BiH. Još uvijek nije poznato šta će biti teme sastanka državnog vrha BiH i hrvatske predsjednice, a javnost očekuje da bh. strana konačno otvori pitanja poput neutemeljenih izjava Grabar-Kitarović o broju radikalizovanih osoba u BiH i izgradnji Pelješkog mosta.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com