Menu

Segregacija mladosti BiH: Podijeli pa vladaj

segregacija skole 0Montgomeri u Alabami, u SAD-u 1955. godine. Rasizam još „jaše" na američkom jugu. Recimo, u autobusima crnci sjede u drugom dijelu. Ako bi ušao bijelac, uredno se ustaju i povlače u zadnji dio autobusa. Rosa Parks je žena koja je u decembru 1955. odbila ustati bijelcu sa mjesta u autobusu gdje je sjedila. Tada se prvi put javlja čuveni Martin Luter King i poziva svoj narod na bojkot prevoza u Montgomeriju.

Više...

Propaganda ili vijest

Propaganda-1Kako razlikovati prave vijesti od lažnih, kako uticati na to da se smanji zloupotreba i propaganda, može li se uticati na promjene u medijskoj pismenosti u svjetlu širenja tržišta i načina komuniciranja. Ovim su se temama bavili stručnjaci iz oblasti medijske pismenosti, koji su na konferenciji u Sarajevu predstavili svoja stajališta o ovom problemu.

Više...

Uskoro će građani BiH samo s ličnom kartom ulaziti u Makedoniju

dvojac46U službenoj posjeti Sarajevu boravi ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski koji se danas susreo sa ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem. Održan je radni sastanak, a najavljeno je potpisivanje sporazuma koji će omogućiti građanima BiH da u Makedoniju putuju samo s ličnom kartom i obrnuto, piše agencija Patria.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com