Menu

Svaki stanovnik RS-a zadužen 2.350 KM

timthumbNa kraju prošle godine svaki stanovnik Republike Srpske (RS) bio je zadužen 2.350 KM. Dugovi građana tog bh. entiteta povećani su u odnosu na godinu ranije, jer je zaduženost po stanovniku RS-a u 2015. godini iznosila 2.309 KM.

Više...

Vremenska prognoza do srijede: Od utorka stiže velika promjena

oblacno38Danas se u Bosni i Hercegovini nakon pretežno oblačnog jutra tokom dana očekuje postepeno razvedravanje. Prije podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva pljuskovi i grmljavina se mogući još ponegdje na istoku i sjeveroistoku. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 32 do 39 °C.

Više...

Dekan Šumarskog fakulteta Dautbašić: Požari se gase zimi, a ne ljeti

prpusaZbog velikih klimatskih promjena koje su zahvatile i mediteranski dio Evrope moramo se naučiti da živimo s požarima i stoga u ljetnom periodu ne bi trebalo da budemo iznenađeni požarima, nego treba da aktivnosti i način života prilagodimo novonastaloj situaciji, kaže u razgovoru za Fenu dekan Šumarskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Mirza Dautbašić, uz opasku da kao što snijeg ne treba tokom zime biti iznenađenje, tako ljeti ne smije biti iznenađenja požarima.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com