Menu

Potpisano pismo namjere između Brčko distrikta BiH i općina iz Slovenije, Makedonije i Srbije

2017-12-11-Pismo namjere-2Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Srđan Blažić potpisao je u Beogradu pismo namjere s predstavnicima beogradske Općine Vračar, Grada Ljubljane i skopljanske Općine Butel s ciljem razvoja općina, osnaživanja odnosa između građana u lokalnim zajednicama, povećanja njihove participacije i stvaranja otvorenih, tolerantnih i inkluzivnih društava.

Više...

Jačanje saradnje Sekretarijata Vlade Distrikta sa sekretarijatima u okruženju

2017-12-11-Posjeta Sekretarijatu Srbije-1S ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi kada je riječ o funkcionisanju i radu Sekretarijata, sekretar Vlade Brčko distrikta BiH Davor Šolaja boravio je u posjeti Generalnom sekretarijatu Vlade Republike Srbije u Beogradu, gdje se sastao s generalnim sekretarom Novakom Nedićem, njegovom zamjenicom Tamarom Stojčević kao i pomoćnikom generalnog sekretara Sašom Markovićem.

Više...

Korupcija, rak rana Distrikta

mafia-korupcijaSve što se u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine od njegove uspostave do danas radilo u vezi realizacije kapitalnih projekata protkano je koruptivnim radnjama i procesima. Nije bilo značajnog projekta koji nije brčanske poreske obveznke koštao par miliona KM više nego je trebao koštati.

Više...

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com