Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Četvrtak, 03 Avgust 2017

Ruralni razvoj između entitetskih nadležnosti i IPA-e: Hoće li BiH propasti 200 miliona eura

  • Objavljeno u BiH

depositphotos 7097842-stock-photo-beautiful-green-scenery-landscape-inMinistarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH iniciralo je javnu raspravu o usvajanju Strateškog plana ruralnog razvoja BiH, a održana je danas u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Usvajanje tog dokumenta preduslov je za dobijanje dodatnih sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije, ali i otvaranje pristupa fondu IPA. Među zvaničnicima, međutim, bar ovim iz Federacije BiH, nema optimizma da će to biti riješeno. Problem je na entitetskoj liniji.

Više...

U Gornjem Rahiću obilježena godišnjica pogibije Midhata Jukića

  • Objavljeno u Brcko

mezarje-rahic-17196-678x381Na današnji dan, 1994. godine poginuo je Midhat Jukić, dobitnik najvećeg ratnog priznanja, i tim povodom danas u Gornjem Rahiću obilježena je godišnjica od njegove smrti. Predstavnik dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" Brčko distrikta BiH kazao je da je UO ovog udruženja donio odluku da se prilikom svake godišnjice pogibije boraca obilježi taj dan, te da se obiđu porodice tih poginulih boraca, u znak sjećanja.

Više...

Kako se živjelo u Jugoslaviji u odnosu na EU?

  • Objavljeno u BiH

safe image-phpJanuar 1974: Porast cijena nije samo naš, jugoslavenski problem, već je zabilježen i u svim zemljama našeg kontinenta. Cijene rastu i u Njemačkoj, Francuskoj, Holandiji... Utiču na standard građana, naročito onih s prosječnim primanjima. Kakav je taj standard u zemljama "jače valute" nego što je naša, trebamo li zavidjeti Švajcarcima, Austrijancima, Englezima na njihovim velikim zaradama?

Više...

Stanje usjeva na području Distrikta sve kritičnije, moguće vanredne mjere

  • Objavljeno u Brcko

susa-OrasjeStanje usjeva na područiju Distrikta sve kritičnije. Urod na parcelama pod kukuruzom, koji se prostire na oko 7.500 hektara, već sada je umanjen za 60 procenata u odnosu na očekivani. U resornom odjeljenju brčanske Vlade, svakodnevno prate situaciju na terenu, te ne isključuju i mogućnost prijedloga, vanrednih mjera, kako bi se pomoglo poljoprivrednicima, pa čak i stanja elementarne nepogode.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com