Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Petak, 05 Januar 2018

Kod Pravoslavne crkve u naselju Meraje podijeljene pečenice za 45 porodica povodom predstojećeg Božića

  • Objavljeno u Brcko

0105pecenice-678x381Jedan od najvećih pravoslavnih praznika, Božić, je blizu, a mnogi naši sugrađani, nažalost, sebi ne mogu da priušte pečenicu, koja je i jedan od simbola božićne praznične trpeze. Da bi ih obradovali i uljepšali im ovaj veliki praznik, danas je kod Pravoslavne crkve u brčanskom naselju Meraje, organizovana podjela pečenica za stanovnike koji Božić proslavljaju, i kojima će ova donacija obogatiti prazničnu trpezu.

Više...

U Brčkom sve manje ljudi

  • Objavljeno u Brcko

trg mladih zeljkoPrema podacima Pododjela za matičnu evidenciju Vlade Brčko DistriktaBiH, prošle je godine u matične knjige rođenih, upisano 1.095 osoba, što je za 10 manje u odnosu na 2016. godinu, kada je upisano 1.105 novorođenih osoba. "To je smanjenje nataliteta za jedan posto", izjavila je šefica Pododjela, Mira Pudić.

Više...

Policija Distrikta uhapsila dva lica iz Brčkog zbog droge

  • Objavljeno u Brcko

Droga2Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom današnjeg dana, pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com