Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Subota, 04 Novembar 2017

Osobe iz BiH za kojima se bezuspješno traga godinama

  • Objavljeno u BiH

milU Federalnoj upravi policiji i MUP-u Republike Srpske godinama su otvorene istrage o nestalim maloljetnim osobama. Najduže se traga, mada niti za jednom osobom sada aktivno, za tada dvogodišnjim Darkom Stančevićem koji je nestao ispred kuće u Mostaru 1982. godine.

Više...

Brčko: Stručnjaci ocijenili preko 140 uzoraka meda

  • Objavljeno u Brcko

1-honeyNedavno je u Brčkom organizovan Sajam meda i pčelarske opreme, ali je on jednim dijelom ograničio mogućnost za ocjenjivanje ovih proizvoda, budući da je u konkurenciji za ispitivanje bio samo med učesnika sajma. Danas je u Brčkom omogućeno svim pčelarima iz regiona i šire da dobiju stručno mišljenje i ocjenu za svoj proizvod.

Više...

Otvaranje arhiva iz vremena socijalističke Jugoslavije: Šta zaista kriju neobjavljeni spisi?

  • Objavljeno u BiH

arhNakon što je početkom ove godine u Hrvatskoj pokrenuta priča o otvaranju dosijea iz arhiva iz vremena socijalističke Jugoslavije, čime bi, kako je najavljivano, bila stavljena konačna ocjena na pojedina historijska dešavanja iz tog perioda, mnogi su se pitali šta je sa Bosnom i Hercegovinom i otvaranjem njenih arhiva. Da li se u arhivskoj građi bivše države kriju neka senzacionalna saznanja koja mogu imati ozbiljne reperkusije i na današnji period ili su očekivanja mnogih, ipak, prevelika, samo su neka od pitanja na koja smo pokušali pronaći odgovor.

Više...

Suđenje Đakiću i Kajtaziju: Akcija spašavanja brčanske enklave

  • Objavljeno u Brcko

001 sU Sudu BiH održano je suđenje u procesu protiv optuženog Mensura Đakića nekadašnjeg komandanta u 108. brčanskoj brigadi i borca Begzada Kajtazija. Još jedan sudski čin je održan pred Sudskim vijećem na čijem je čelu sudinica Džemila Begović. Đakić je bio komandant Prvog bataljona 108. brigade HVO-a, a Kajtazi običan borac pete čete ove brigade. Brčanska 108. je samo oko dvadesetak dana bila vođena kao brigada HVO-a, a onda je preimenovana u 108. brigadu TO RBiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com