Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Utorak, 08 Maj 2018

Prva istinska kajanja nad Dejtonskim ugovorom

  • Objavljeno u BiH

dejton12Upravo jučer 7. maja dobili smo dva komentara na pitanje Dejtonskog sporazuma za Bosne i Hercegovinu. Prvi put jedan od najomiljenijih američkih predsjednika Bil Klinton dao je otvorenu kritiku na Dejtonski sporazum na gala večeri organiziranoj je na 75. godišnjicu državnosti BiH i 11. godišnjicu od osnivanja Savjetodavnog vijeća za BiH.

 

Više...

Održan okrugli sto na temu „Analize i problema u privredi Brčko distrikta BiH"

  • Objavljeno u Brcko

stratZavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH i Omladinskim centrom “Vermont” je pokrenuo projekat “Program karijernog usmjeravanja i savjetovanja”, koji omogućava učenicima pomoć u odabiru nastavka školovanja, a samim tim i budućeg zanimanja i profesije. Jedna od projektnih aktivnosti je okrugli sto na temu “Analize problema u privredi Brčko distrikta BiH”.

 

Više...

Hoće li migranti nastaviti dolaziti u BiH?

  • Objavljeno u BiH

izbjeglice-2-696x456Prema određenim procjenama u BiH se trenutno nalazi 2.500 migranata koji pokušavaju pronaći utočište ili put ka boljoj budućnosti u EU. No, broj migranata na Balkanu, odnosno na prostoru od Grčke do BiH, mnogo je veći i kreće se u rasponu od 40 do 60 hiljada. Stoga se i nameće pitanje: da li BiH može očekivati priliv još većeg broja izbjeglica?

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com