Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Gradi se savremena plaža u Brezovom Polju Istaknuto

b polje sava1Prošle godine je zahvaljujući naporima rukovodstva MZ Brezovo Polje, donacijama mještana i sugrađana iz Dijaspore, uređeno nekoliko stotina metara savske obale na taj način, što je skinut površinski sloj zemlje, očišćena obala i urađeno nekoliko objekata za kupače i turiste od betona i drveta.

 

Ovi poslovi su koštali oko 5.000 KM, a njihova stvarna vrijednost je daleko veća, jer se vikendom zna okupiti i do 500 ljudi na Brezopoljskoj plaži, kazao nam je Hajrudin Ljuščić, predsjednik MZ Brezovo Polje.

 

Budžetom za ovu godinu, a zahvaljujući vladi i skupštini Brčko Distrikta, treba da do kraja dobijemo 50.000 KM koje odmah namjeravamo utrošiti za građene prve faze plaže po modernim standardima, kazao je Ljuščić.

 

Cijeli projekat plaže Brezovo Polje urađen je još prije 10-ak godina, a plaža bi u konačnici koštala oko 400. 000 KM i bila bi dragocjena, kako za mještane, tako i brojne turiste koji posjećuju Brezovo Polje, naročito ljeti.

 

/Piše/foto: Suvad Alagić/ Radio Brcko/

 

b polje sava2

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com