Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Brčko: Revizori traže otklanjanje nedostataka Istaknuto

reviPodršku lokalne Vlade na 20. redovnom zasjedanju dobio je akcioni plan proistekao iz izvještaja o reviziji finansijkog poslovanja ureda gradonačelnika za period 01.01-31.12.2016. godine, koji je sadržao i određene preporuke za otklanjanje nedostataka uočenih tokom analize oovg izvještajnog perioda.

 

"Revizori su tada dali izvjestan broj na ured gradonačelnika u smislu nedosljednje primjene interne kontrole. Stavljene su izvjesne primjedbe u smislu kašnjenja sa podnošejem izvještaja o radu Vlade Brčko distrikta, neodržavanju adekvatnih redovnih sjednica jer smo imali puno prekida, zatim nedosljednje primjene pravilnika o dodjeli sredstava, angažovanju radnika... Kao što je uobičajeno izrađen je akcioni plan po službama i zaduženi su ljudi sa rokovima da se otkloni ono što može. Ukoliko bude političke krize opet će biti sličnih problema u smislu sjednica Vlade i dokumenata kao što je izvještaj o radu Vlade koji prošle godine nije na vrijeme usvojen. Ovo ostalo će se sigurno unaprijediti" rekao je Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

 

/BDCTV/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com