Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Vlada Distrikta usvojila Program utroška sredstava za subvencioniranje troškova električne energije

2017-10-11-19 VSVVlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 19. vanrednoj sjednici Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava – socijalno programske mjere subvencioniranja dijela troškova za utrošenu električnu energiju za posebne kategorije stanovništva s prebivalištem u Brčko distriktu BiH za 2017. godinu u iznosu od 700.000 KM.


Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2017. godini u Odjeljenju za javnu sigurnost, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije „Grantovi NVO za sufinansiranje deminiranja, NVO koje su potpisale memorandum o saradnji s Odjeljenjem za javnu sigurnost i organizacijama koje su registrovane za provođenje projekata iz oblasti zaštite, spašavanja i povećanja sigurnosti u oblastima od općeg društvenog interesa".

 

Članovi Vlade usvojili su u nastavku 26. redovne sjednice Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u organima javne uprave Brčko distrikta BiH, kao i Pravilnik o zauzimanju javnih površina privremenim građevinama.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com