Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Sjednica Skupštine Distrikta jutros “zapela” na izmjenama i dopuna Zakona o komunalnim djelatnostima Istaknuto

skupstinabrcko info okt 2017Današnja sjednica Brčko distrikta BiH počela je sa zastupničkim pitanjima nakon čega je ubrzo i prekinuta na tačci dnevnog reda izmjena i dopuna Zakona o komunalnim djelatnostima prvo čitanje.

 

Izmjene Zakona vezane su za parking prostor kao i sankcionisanje vozača koji ne žele platiti parking, kroz takozvanu doplatnu kartu.

 

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivica Filipović kazao je da bez obzira na sve manjkavosti Zakon puste u prvo čitanje.

 

"Do konačnog usvajanja potrebno je da radimo na preciznom definisanju svih izmjena i dopuna. Posebno trebamo imati u vidu činjenicu da je brčanski Osnovni sud donio presudu kojom osporava pravo JP "Putevi" Brčko da sankcioniše one vozače koji nisu platili parking. Stoga nije isključeno, da kroz izmjene, samu proceduru sankcionisanja, provodi i neka druga institucija Distrikta", kazao je Filipović.

 

Dodajući da je pored izmjena i dopuna Zakona o komunalnim poslovima, kako bi se riješilo pitanje naplate parking prostora, potrebno izmjeniti i Zakon o sigurnosti u saobraćaju po proceduri hitnog postupka.

 

Na dnevnom redu 19. sjednice Skupštine Distrikta nalazi se nekoliko bitnih tačaka kao što je tačka o zabrani pušenja na javnim mjestima, autocesti Beograd-Sarajevo koja bi trebala da ide kroz Distrikt kao i novoj zgradi Policije.

 

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Distrikta kazao je da će se uskoro rasvijetliti i sva događanja oko ove zgrade.

 

"Kada je u pitanju nova zgrada Policije uskoro će se rasvijetliti sva događanja, s obzirom da mi već duži period zagrijavamo taj objekat sredstvima Vlade Distrikta, osiguravamo taj objekat, plaćamo angažovane ljude od strane Odjeljenja za javnu sigurnost. Konačno je vrijeme da vidimo kako naći izlaz iz tog problema, stvoriti uslov Policiji da se useli u novu zgradu i ukoliko je bilo određenih propusta da se delegira prema nadležnim istražnim institucijama.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com