Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Slobodan Brkić hranom pobijedio neizlječivu bolest Istaknuto

sloSlobodan Brkić (37) iz Rogatice tvrdi da je uz pomoć sirove hrane uspio da pobijedi Kronovu bolest, koja je prema zvaničnoj medicini neizlječiva.

 

 

Ova bolest, koja napada cijeli digestivni trakt, dijagnostikovana mu je u maju 2015. godine i od tada počinje njegova borba za život. Uzročnik bolesti je još nepoznat, a zbog stalnog iscrpljivanja organizma i pada imuniteta ishod može biti koban.

 

"Prvi osjećaj kada saznate da bolujete od teške bolesti se može opisati kao strah i nemoć. Panika kasnije obuzima i cijelu porodicu, čiji se životi iz korijena mijenjaju", kaže Brkić.

 

Dodaje da je Kronova bolest na tankom crijevu uzela ozbiljnog maha, sa prijetnjom širenja na ostale dijelove probavnog trakta. Ta loša vijest bila je znak da se mora uhvatiti u koštac sa bolešću. Uz uzimanje lijekova, predložena mu je biološka terapija, za koju je trebalo da izdvoji 20.000 maraka, ali bez garancije za konačno izlječenje. Međutim, Brkić je nastavio borbu za svoje zdravlje i na drugim poljima.

 

"Za početak sam odbio biološku terapiju, zbog neizvjesnog ishoda i zbog toga što ni u snu nisam mogao prikupiti toliko novca. Okrenuo sam se narodnoj medicini i travarima. Odrekao sam se većine propisanih lijekova i uz neke čajeve i druge preparate od trava izmijenio način ishrane. Prije svega, odrekao sam se kuvanog, prženog i sušenog mesa, prezačinjene i ljute hrane i svega što je masno i termički obrađeno", priča Brkić.

 

Vremenom je napustio i svu drugu hranu životinjskog porijekla i prešao na sirovo voće, povrće i žitarice.

 

"Najviše sam konzumirao žitarice, povrće, voće, orašaste plodove i sjemenke bundeve, uz jaku vjeru u Boga i samog sebe da sam na dobrom putu za konačno ozdravljenje", rekao je Brkić.

 

Uz takvu ishranu i ubjeđenje da nije sve izgubljeno, dodaje on, bio je problem kako zaustaviti mršavljenje, jer je sa 80 kilograma došao na 58. Da ovaj problem riješi, pomogao mu je Slavko Crnić iz Instituta za prirodnu medicinu u Banjaluci i njegov antiparazitski program koji zagovara isključivo sirovu biljnu hranu.

 

"Poslije dvije godine liječenja ovom hranom osjećam se potpuno zdravo i nadam se da je za mene Kronova bolest samo ružna prošlost i da sam je za sva vremena pobijedio", kazao je Brkić.

Dodaje da je zahvaljujući ovoj ishrani pun energije i da je sa 58 kilograma opet nagurao na blizu 80, uz svakodnevne, pa čak i fizički teške poslove.

 

"Ja sam primjer da nema neizlječive bolesti i da svaka bolest ima svoju ljekovitu travku. Samo treba biti uporan i naći je", kazuje Brkić.

 

Za one koji žele da slijede primjer Slobodana Brkića i da žive mnogo zdravije ovaj hrabri čovjek otkriva svoj dnevni jelovnik.

 

Jelovnik

 

Za doručak jede klice od pšenice, zobi, ječma, raži i drugih žitarica, malo voća, cimeta, kima ili šta već ima u tom trenutku.

 

Ručak čine što raznovrsnije salate sa sjemenkama, kimom i orašastim plodovima, uz hladno cijeđeno ulje, a za večeru neka voćka, bilo koja sezonska. I tako iz dana u dan.

 

Etno-kutak


Slobodan je u periodu liječenja u zavičajnoj Ziličini, četiri kilometra udaljenoj od Rogatice, počeo sa realizacijom opštinskog projekta razvoja seoskog turizma. Podigao je objekat u etno-stilu sa restoranom i konačištem, u koji sve češće dolaze putnici namjernici željni odmora i rekreacije, uz planinarenje, šetnju kroz netaknutu prirodu, lov u okolnim šumama i ribolov na rijeci Rakitnici.

 

http://www.atvbl.com

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com