Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Brčko: Takmičenje osnovaca iz vjeronauke - najbolje Irena Lukić i Marija Mihajlović Istaknuto

druga-osnovna-skola-642x336Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade, zajedno sa nastavnim osobljem osnovnih škola, jučer je započelo međuškolska takmičenja i to iz više predmeta, odnosno oblasti. Učenici brčanskih osmoljetki su provjerili svoja znanja u poznavanju katoličke i pravoslavne vjeronauke, a na takmičenju u II Osnovnoj školi, okupilo se 75 učenika završnih razreda.

 

 

«Sve je prošlo u najboljem redu i smatram da ovakva takmičenja podižu, ne samo nivo znanja, u ovom slučaju iz vjeronauke, već doprinose i boljem međusobnom upoznavanju svih učenika u Distriktu, što je dodatni kvalitet», rekao je direktor II Osnovne škole Mario Babić.

 

Apsolutnu podršku ovakvim takmičenjima dali su i vjeroučiotelji, a koordinator za pravoslavnu vjeronaku u Distriktu, vjeroučitelj Dragan Popović, smatra da su ovakva takmičenja sjajna i da ih treba uvesti i na nivo srednjih škola.

 

U poznavanju katoličkog vjeronauka, među devetim razredima, najuspješnija je Irena Lukić iz Osnovne škole Bijela.

 

«Lijepo je osvojiti prvo mjesto, mada mi to nije najvažnije. Važno mi je da dobro poznajem svoju vjeru i da su moji roditelji ponosni zbog toga», kazala je Irena Lukić.

 

Najbolja u poznavanju pravoslavne vjere bila je učenica devetog razreda II Osnovne škole Marija Mihajlović.

 

«Za samo takmičenje nisam se pretjerano dugo pripremala. Drago mi je da sam bila najbolja jer ja i moja porodica nastojimo da živimo onako kako nas vjera uči», istakla je Marija Mihajlović.

 

Inače, kalendarom takmičenja, predviđeno je da se 24. ovog mjeseca upriliči takmičenje iz poznavanja islamske vijeronauke, kao i nadmetanja za djevojčice u košarci, te muškarsce u malom fudbalu. Takmičenja koja će trajati do maja mjeseca uključivaće nadmetanje u poznavanju jezika, zatim ona iz fizike, matematike, biologije, tehničkog obrazovanja, likovne kulture kao i horskog pjevanja. Tu su takođe nadmetanja u takozvanim malim sportovima, te atletici.

 

http://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com