Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Preduzete pojačane mjere obezbjeđenja američkih DKP u BiH Istaknuto

sadoDirekcija za koordinaciju policijskih tijela BiH preduzela je pojačane mjere obezbjeđenja diplomatsko-konzularnih predstavništava SAD u BiH, nakon što je bačena bomba na američku Ambasadu u Crnoj Gori, potvrđeno je za N1.

"Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je, po saznanju da je sinoć bačena bomba na Ambasadu SAD-a u Crnoj Gori, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima preduzela pojačane mjere obezbjeđenja dipomatsko-konzularnih predstavništava Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini", kazali su za N1 u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kako nam je rečeno, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima kontinuirano razmjenjuje bezbjednosno interesantne informacije sa ostalim agencijama za provođenje zakona u BiH, a koje se odnose i na bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH.

 

"U skladu sa navedenim Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH vrši bezbjednosne procjene koje određuju vrstu mjera i radnji koje će se preduzeti pri redovonom obezbjeđenju diplomatsko-konzularnih predstavništava u Bosni i Hercegovini", kazali su za N1 u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

 

Za sada još uvijek neidentifikovani napadač bacio je kasno sinoć bombu u krug Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, nakon čega je upotrebom eksplozivne naprave izvršio samoubistvo. U toku je utvrđivanje identiteta napadača.

 

Krug oko ambasade u blokadi je od kasno sinoć, gdje na terenu uviđaj vrše pripadnici policije.

 

U pratnji predstavnika američke ambasade u Crnoj Gori, na mjesto događaja stigli su i ministar unustrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor policije Slavko Stojanović.

 

Iz policije je saopšteno da podgorička policija intenzivno radi na identifikaciji muškarca koji je, sinoć bacio bombu u dvorište Ambasade SAD-a u Podgorici, a potom se raznio eksplozivnom napravom.

 

Muškarac je, prema aktivnostima koje je policija do sada preduzela, stradao usljed aktiviranja bombe nakon što ju je prethodno bacio u dvorište Ambasade.

 

http://ba.n1info.com/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com