Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Kriza, nema se: U Brčkom ukraden sto i četiri stolice Istaknuto

lsPoliciji Brčko distrikta BiH dana 02.04.2018. godine obratio se građanin Brčkog i prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, iz njegove ljetne bašte u ulici Jevrejska u Brčkom, otuđen sto i četiri stolice.

 

 

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. S obzirom da postoje osnovi sumnje da se radi o krivičnom djelu „Krađa" iz člana 280 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, pripadnici policije preduzimaju radnje na pronalasku izvršioca i otuđenih predmeta.

 

Tokom vikenda i praznika, policijski službenici su u dva navrata, kod dva lica pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge "marihuana" i "Amfetamin-Spid".

 

Protiv lica će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja „Posjedovanje narkotičkih sredstava" iz člana 4. stav 1. kažnjivo po članu 85. stav 1. tačke 1. a u svezi sa članom 85. stav 3. Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH.

 

Foto: Ilustracija

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com