Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Damir Bulčević, koordinator Vlade Distrikta u Brčkom sastao se sa delegacijom iz Turske Istaknuto

damir turska3Damir Bulčević, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH danas je u zgradi Vlade u Brčkom o privredi i ekonomskim potencijalima Brčko distrikta BiH razgovarao sa turskom delegacijom iz grada Kayseri.

 

 

Jedna od tema bila je i Biznis forum Brčko distrikta BiH koji je okupio veliki broj ekonomskih predstavnika iz BiH i regiona kao i uspostavljenom saradnjom s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u Distriktu.

 

Bulčević će danas zajedno sa predstavnicima iz Turske posjetiti nekoliko značajnih privrednih lokacija na području Distrikta s ciljem upoznavanja turske delegacije o ekonomskim potencijalima Distrikta kao i mogućnosti daljeg razvoja na ekonomskom polju.

 

Također, u ponedeljak /16.4./ u zgradi Vijećnice u Brčkom gradonačelnik Distrikta Siniša Milić ztajedno sa svojim predstavnicima Vlade i šefovima odjeljenja održati će sastanak sa predstavnicima turske delegacije Tahirom Nursacan, predsjednikom UO Privredne zone, Seyhanom Arifoglu, članom UO Privredne zone, Alijem Istanbulluoglu, članom Nadzornog odbora, Adilom Ozhan, pomoćnikom direktora, Recep Yildrim, direktorom Odjela za medije i odnose s javnošću i Erenom Erdurmus, specijalistom za vanjsku trgovinu ispred privredne zone.

 

damir turska1damir turska2

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com