Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Prvi autobusi s učesnicima Erdoganovog mitinga stigli u Sarajevo Istaknuto

tur8Prvi autobusi sa osobama turskog porijekla koji će dan provesti na dugo najavljivanom događaju u Zetri kojeg će označiti miting Recepa Tayyipa Erdogana stigli su u Sarajevo.

 


Riječ je o Turcima iz zapadne Evrope, uglavnom iz Njemačke i Holandije. Oni su prvi gosti Sarajeva od očekivanih 15.000 koji će prisustvovati mitingu predsjednika Republike Turske.

 

Njihov dolazak osiguravaju jake policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uključujući i specijalne jedinice.

 

Podsjećamo, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas dolazi u radnu posjetu BiH, gdje će se između ostalog susresti s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

 

Centralni događaj Erdoganove posjete planiranje u Zetri, gdje će turski predsjednik prisustvovati Generalnoj skupštini Unije turskih evropskih demokrata.

 

/klix/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com