Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Regionalni dijalog o zapošljavanju mladih u Brčkom Istaknuto

mladi nezaposlenostNezaposlenost je jedan od gorućih problema u BiH, rečeno je na Regionalnom dijalogu o zapošljavanju mladih u Brčkom, koji je održan u organizaciji Omladinske informativne agencije BiH.

Projekt menadžer Omladinske informativne agencije BiH Ramiz Murtić rekao je da je 63 odsto mladih u BiH nezaposleno, po čemu je BiH najlošija u Evropi.

 

Prema njegovim riječima, problem predstavlja i neaktivnost mladih na tržištu, te izuzetno mali broj onih koji se na dodatne načine usavršavaju i razvijaju vještine.

 

Murtić kaže da se kroz ove dijaloge koji se sprovode širom BiH pokušavaju uvezati ključni akteri kako bi došlo do određenih pomaka u zapošljavanju mladih u lokalnim zajednicama.

 

Dijalog je održan u okviru ranije započete Kampanje za veće zapošljavanje mladih u BiH, pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava BiH, te u partnerstvu sa nizom institucija i organizacija i Ambasadom Švajcarske u BiH.

 

ebrcko/agencije

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com