Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: U septembru seminar NTC programa dr. Ranka Rajlović Istaknuto

RAnko Rajovic brckoPoliglota Institut i Kreativna Riznica pozivaju na NTC seminar i predavanje za roditelje, vaspitače i učitelje koji će se održati 8. septembra, 2016.god. u prostorijama amfiteatra brčanskog Ekonomskog fakulteta sa početkom od 16:30h do 19h, nakon čega slijedi besplatno predavanje do 20h.

 

Seminar će voditi autor NTC programa dr. Ranko Rajović, ljekar specijalista interne medicine, oblast kojom se bavi je neuroendokrinologija, osnivač MENSE Srbije, član Borda direktora svjetske MENSE i predsjednik Komiteta svjetske MENSE za darovitu djecu.

 

NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju roditelja, vaspitača i učitelja, koji usvojeno znanje i vještine mogu da primjene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Osnovu NTC programa predstavljaju savremena naučna otkrića iz oblasti neuronauke i pedagogije sa ciljem razvoja kreativnosti i funkcionalnog znanja djece. Igra kao intrinzična potreba djeteta je ključni faktor programa.


NTC program karakterišu tri faze sprovođenja:


-Prva faza uključuje evolutivno podržavajuće aktivnosti koje podrazumijevaju kompleksne motoričke aktivnosti poput fine motorike, dinamičke akomodacije oka, rotacije, ravnoteže, kretanja.


-Drugu fazu NTC programa karakterišu misaone klasifikacije, misaone serijacije i asocijacije.


-Treća faza predstavlja rad na razvoju divergentnog i konvergentnog mišljenja, kao i funkcionalnog znanja.


Ove tri faze NTC programa obuhvataju senzomotorički i kognitivni razvoj djeteta.

 

Značaj razvoja djece je od neprocjenljive vrijednosti, stoga je obaveza i težnja da se upoznajemo sa novim pristupima učenja, te savladamo raskorak između teorije i prakse.

 

Ovaj program je rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja u kome su učestvovali kako domaći tako i međunarodni tim stručnjaka.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com