Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Dodjeljene nagrade za najljepša dvorišta Brčko distrikta BiH Istaknuto

dvoriste 2016 1Dodjelom nagrada i priznanja vlasnicima najljepših dvorišta u Brčko distriktu BiH za 2016. godinu, završena je kampanja „Biramo najljepše dvorište Brčko distrikta BiH“. Nagrade najboljima uručio je pomoćnik direktora za opšte i administrativne Nikola Simikić, a svečanom prijemu prisustvovali su i članovi Komisije za izbor za najljepša dvorišta.

 

Kampanja je započela 20. juna, a za učešće se prijavilo 10 vlasnika dvorišta. Komisija JP „,Komunalno Brčko“, nakon prikupljenih prijava obišla je sva dvorišta. Ocijenjivana je raznovrsnost biljnih vrsta, raspored, usklađenost i briga o biljnim vrstama, usklađenost dvorišno – arhitektonskih elemenata, njegovanost dvorišta, održavanje cvjetnjaka i travnatih površina te prijatan ambijent i vizuelni utisak.

 

Prema odluci članova Komisije prva nagrada – plaketa i 300,00 KM za najljepše dvorište Brčko distrikta pripala je Azrudinu Preljeviću za dvorište kuće u naselju Dizdaruša. Druga nagrada, plaketa i 200,00 KM dodjijeljena je Admiru Kriještancu za dvorište kuće u naselju Ivici, a treća nagrada, plaketa i 100,00 KM pripala je Petri Božić, za dvorište kuće u Rosuljama.

 

1. MJESTO –AZRUDIN PRELJEVIĆ

 

1 dvoriste 2016 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. MJESTO - ADMIR KRIJEŠTANAC

 

2 dvoriste 2016 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. MJESTO –PETRA BOŽIĆ

 

4 dvoriste 2016 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najljepše dvorište birali su i prijatelji službene facebook stranice JP „Komunalno Brčko“ od 9. do 21. avgusta. Najviše glasova, odnosno 261 „lajk“ osvojilo je dvorište Petre Božić. Drugo mjesto osvojilo je dvorište Vahida Bjelića sa 205 „lajkova“, dok je treće mjesto pripalo Admiru Kriještancu sa osvojenih 189 „lajkova“.

 

2. NAGRADA PO BROJU FACEBOOK GLASOVA

 

5 dvoriste 2016 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zahvalnice za učešće u kampanji i prigodni pokloni dodjeljeni su svim učesnicima.

 

Tradicionalna kampanja „Biramo najljepše dvorište“ organizovana je deveti put, a pravo učešća imali su svi građani Brčko distrikta BiH, osim zaposlenika našeg preduzeća.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com