Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Esed Kadrić: U obrazovanju u Distriktu narušen nacionalni balansa u korist srpskog naroda Istaknuto

esed kad23Jutros nije započelo zakazano vanredno zasijedanje Vlade Brčko distrikta, zbog odbijanja bošnjačkih članova da učestvuju u njenom radu, dok se ne riješe, kako su rekli, krupni problemi u Odjeljenju za obrazovanje.

 

Zamjenik gradonačelnika Esad Kadrić tvrdi, da je stanje u ovom odjeljenju dostiglo kulminaciju, navodeći između ostalog, da je prilikom angažovanja nastavnog kadra na određeno vrijeme u brčanskim osnovnim i srednjim školama, na početku ove školske godine, došlo do ozbiljnog narušavanja nacionalnog balansa u korist srpskog naroda.

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje Boško Stojković je, međutim, demantovao sve optužbe, naglašavjaući da Odjeljenje za obrazovanje od kada je on na njegovom čelu, radi isključivo u skladu sa odredbama važećih zakona.

 

Prilikom zapošljavnaja na određeno vrijeme, isključivi cilj bio je stvaranje uslova za normalno odvijanje nastavnog procesa, te da nije bilo nikakvog narušavanja nacionalnog balansa, pogotovu što je prije njegovog dolaska, debalans išao u korist Bošnjaka, ustvrdio je Stojković.

 

Gradonačelnik Anto Domić vjeruje da će nakon obavljenih konsultacija, danas odložena sjedinca Vlade, biti održana u petak.

/rtv HIT/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com