Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Britanac rat proveo u BiH, danas uvjeren da je zombi Istaknuto

Warren McKinlayWarren McKinlay, građevinski inženjer koji je kao pripadnik britanske vojske rat proveo u Bosni i Hercegovini, već godinama živi u čudnoj alternativnoj realnosti.

 

Uvjeren je da je poginuo vozeći motor prije više od deset godina.

 

- Znam da zvuči bizarno, ali ja iskreno vjerujem da sam poginuo u toj saobraćajnoj nesreći i da je, iz nekog razloga, moj duh odlučio da ne želi napustiti ovaj svijet – kazao je McKinlay za Daily Star.

 

Dodao je da je uvjeren i da ne mora jesti i piti jer je mrtav i da mu hrana više ne treba. Satima zna sjediti u sobi i odbija razgovarati s bilo kim. Doktori u rehabilitacijskom centru Headley Court dijagnosticirali su mu Cotardov sindrom. Osobe koje pate od ovog sindroma vjeruju da dijelovi njihovog tijela ne postoje ili u rijetkim slučajevima da je cijelo njihovo tijelo umrlo.

 

- Osjećao sam se doslovno kao hodajući mrtvac. Činilo mi se da sam duh – kazao je McKinlay koji ipak kaže da se danas bolje osjeća, da više ne vjeruje da je poginuo na motociklu, ali da mu je i dalje problem živjeti normalan život.

 

Izvor: Faktor/ Daily Star

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com