Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Ročište Zukiću i Fazlagiću zatvoreno za javnost: Danas odluka o pritvoru Istaknuto

sud017U Općinskom sudu u Sarajevu jutros je održano ročište na kojem se odlučuje o prijedlogu Tužilaštva KS koje je zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA, i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću koji su uhapšeni u petak poslijepodne, piše Patria.

Ročište je održano bez prisustva javnosti na zahtjev Tužilaštva KS zbog "interesa svjedoka", a istraga ima status poslovne tajne. Odluka o pritvoru bit će donesena tokom dana.

Pritvor za Zukića predložen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, skrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a za Seada Fazlagića zbog opasnosti od bjekstva te ponavljanja krivičnog djela.

I Zukić i Fazlagić su uhapšeni u nastavku akcije Bosna kada su uhapšeni Esed Džananović, direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH, Safet Bibić, Ramiz Karavdić, Nedžad i Senad Trako.

Tužilaštvo KS petero osumnjičenih tereti da su organizovali grupu, te koristeći svoj utjecaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com