Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Izetbegović: Nadam se dokazivanju odgovornosti Srbije, krizu stvaraju oni koji krše Ustav BiH Istaknuto

izet43Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas se nakon sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije dotakao revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije i najave Mladena Ivanića o sazivanju vanredne sjednice Predsjedništva BiH.


"Na sjednicu neću doći ako Ivanić ne definiše sjednicu na pravi način. Sjednici ću se odazvati ako Ivanić spremi odluku koja mijenja raniju odluku. Ako tu budu neki zaključci kojima se odluke poništavaju, ja tu neću učestvovati", rekao je Izetbegović.

 

Zbog optužbi da izaziva krizu član Predsjedništva BiH je rekao da će je izazvati oni koji pritiscima traže da se radi mimo Ustava Bosne i Hercegovine.

 

"Očekujemo da će Međunarodni sud pravde u Hagu prihvatiti naš zahtjev i da će biti donesena presuda koja odgovara stvarnom stanju, tj. da će biti dokazan genocid i odgovornost Srbije, odnosno Miloševićevog režima", kazao je Izetbegović.

 

On je naglasio kako revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije nije uperena protiv srpskog naroda nego da je riječ o pravdi na čijoj osnovi BiH sa komšijama želi imati bolje odnose u budućnosti.

 

 
Piše: I. P./Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com