Menu

Uspješno organiziran mektebski turnir u Brčkom: Prva tri mjesta ekipi iz Maoča Nova, Palanka i Brezovo Polje Istaknuto

 

turnir17-620x264

U subotu 15. aprila 2017. godine je, u organizaciji Medžlisa IZ-e Brčko, održan dvanaesti po redu mektebski turnir na kojem je učestvovalo skoro dvije stotine polaznika naših mekteba.

 

Učešće na ovogodišnjem turniru uzelo je 19 ekipa a prva utakmica je, prema ranije utvrđenom rasporedu i satnici, počela u 7,00 sati u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom. Kao i prethodnih godina suđenje turnira povjereno je licenciranom sudijskom paru. Ekipe su bile raspoređene u pet kvalifikacijskih grupa i svaka od njih je igrala utakmice sa ostalim ekipama iz grupe. Nakon grupne faze takmičenja ekipe su nastavile takmičenje u eliminacijskom krugu.

 

U završnicu turnira plasirale su se ekipe džemata Palanka, Maoča Nova i Brezovo Polje. Svaka od ove tri ekipe, u ovoj fazi je, igrala utakmice protiv ostalih ekipa u grupi a nakon posljednje utakmice, prema bodovnom stanju, proglašeni su pobjednici.

 

naj str

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva tri mjesta pripala su ekipama:

 

Maoča Nova
Palanka
Brezovo Polje

 

Strijelci su bili veoma raspoloženi pa je u toku turnira postignuto 132 gola. Titulu najboljeg strijelca turnira ponio je Tarik Biserović iz drugoplasirane ekipe.

 

Pobjednička ekipa nastavit će takmičenje na nivou Muftijstva, gdje će se kroz kvalifikacionu grupu boriti za učešće na završnici ovog velikog turnira.

 

Vrijedi istaknuti kako je organizacija sportskih manifestacija ovog tipa jako kompleksan i zahtjevan posao, s obzirom na broj i uzrast učesnika te vrijeme predviđeno za održavanje turnira. Međutim, sportski duh i kultura koju su pokazali naši učenici vrijedila je svakog atoma uložene snage i truda.

 

Čestitamo Sabahudin ef. Ravkiću na naporima koje ulaže kako bi ovaj turnir doveo na veoma visok organizacijski nivo kao i pobjednicima kojima želimo puno sreće u nastavku takmičenja.

 

/http://medzlisbrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com