Menu

Velike gužve na granici mnogim građanima prilika da zarade novac, Mlađo iz Brčkog je jedan od njih Istaknuto

Mladjo Brcko Velike gužve automobila na graničnim prelazima ovih prazničnih dana mnoge vozače je učinilo nervoznim, ali ujedno natjeralo i one koji teško žive da izađu i nešto zarade. Jedan od njih je i Mlađo (49) iz Brčkog koji je izašao sa svojom korpom prodavajući sjemenke onima koji čekaju da pređu granicu kako bi zaradio koju marku za svoju porodicu, ali i za lijekove.

 

Kaže da ga nije sramota što je izašao na ulicu da zaradi novac i kaže da posla ima ako neko hoće da radi.

 

"Vidio sam da su ovih dana velike gužve na graničnim prelazima i sjetio se da prodajem sjemenke kako bih nešto zaradio. Sve je to sitnica, ali ja sam zadovoljan i kad marku zaradim. Da ležim ne bih ni marku zaradio. Borim se nekako. Teško je, ali borim se. Inače, obolio sam i od karcinoma želudca, pa nisam u mogućnosti puno raditi. I supruga je bolesna i to sve jednostavno čovjeka tjera još više da dođe nekako do novca. Podstanar sam, zatim penzija je mala tako da moram se snalaziti, jer ipak iza sebe imamo i dvoje djece. Iskreno, ovo što radim nije me sramota i nije mi teško. Neće mi niko pomoći ako sam ne izađem. Od države mi obični građani puno ne možemo ni očekivati", kazao je Mlađo.

 

Mnogima je poručio da manje kukaju, a više da rade.

 

"Poručujem da narod malo manje kuka, a da više radi. Neka izađu iz kafića, manje interneta, Facebook... Ko želi da radi on može naći posao", kazao je Mlađo.

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com