Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Da li je na pomolu da građani ponovo gledaju krizu u Vladi i Skupštini Distrikta? Istaknuto

Trg mladih BrckoIzjava jučerašnja gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniše Milića otkrila je da je ponovo na pomolu otvaranje vrata krizi u Vladi Brčko distrikta BiH, a najvjerovatnije i brčanskoj Skupštini.

 

Milić je izjavio da je trenutno političko stanje u Distriktu stagnacija u funkcionisanju vlasti što ukazuje da Vlada Distrikta i Skupština ponovo uđu u političku krizu.

 

Da trenutno u vlasti ne funkcioniše sve kako treba potvrdila je i jučerašnja sjednica Vlade na kojoj su sporne, a vrlo važne teme bile, Zakon o visokom obrazovanju, kreditno zaduženje kod europskih institucija za revitalizaciju "Luke Brčko" kao i strategija upravljanja javnim finansijama.

 

Milić je kazao da institucije Distrikta zbog stalnih potreba nekakvih usuglašavanja na političkoj razini, ne rade svoj posao, te naglasio da je nužno da se neke stvari promijene ukoliko se želi napredak ove lokalne zajednice dodajući da bi prvenstveno značilo da Vlada dobije veću autonomiju u svome radu.

 

“Usuglašavanje većine je potrebno, ali ne o svim pitanjima. Posebno ne o onim operativnim i onim za koje je već u startu jasno da ne predstavljaju povredu bilo čijeg vitalnog nacionalnog interesa. Ako se to ubrzo ne riješi uskoro bi mogli gledati samo prazan hod Vlade, ali i ostalih institucija Distrikta. I na samim članovima Vlade je da se izbore za svoju veću autonomiju u radu”, kazao je Milić.

 

Sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH danas će se održati sa početkom u 10 sati na kojoj bi zastupnici između ostalog trebali razmatrati nekoliko tačaka po hitnom postupku kao i o budžetu Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com