Menu

Uskoro brčanska vlada bez hrpa papira, prelaze na digitalno upravljanje dokumentima Istaknuto

e sjeVlada Brčko distrikta do kraja ove godine trebala bi početi koristiti softver za digitalno upravljanje dokumentima, popularno nazvan „e-sjednica". Ovaj projekat za potrebe vlada Brčko distrikta i Republike Srpske finansira Fond za reformu javne uprave, a vrijedan je 985.000 maraka.

 

Projekt „E-sjednica" treba doprinijeti bržem i jednostavnijem održavanju sjednica vlade. S tim softverom svi materijali za sjednicu stižu u elektroničkom obliku, umjesto dosadašnjih hrpa papira, lakše će se i brže vršiti distribucija svih odluka i zaključaka donesenih na sjednici vlade prema ostalim institucijama i organima upravljanja, glasovanje članova vlade će biti elektroničko, umjesto podizanja ruku i ručnog prebrojavanja, i slično. Dakle, jedan sveobuhvatan i moderan sustav koji se već duži niz godina koristi u Europskoj uniji i nama susjednim zemljama, a od nedavno i u Vijeću ministara i Vladi Fedracije BiH.

 

„Kroz ovaj projekat stiče se uvjerenje da su informacijske tehnologije nama suradnik u radu i taj projekt bi trebao biti na opće zadovoljstvo samih članova vlade, ali i cijele administracije" prokometirao je šef Odjela za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta, Srđan Blažić.

 

Ugovori za uvođenje sustava „E-sjednica" već su potpisani, a obveza Vlade Brčko distrikta je da osigura održavanje tog softvera, što otvara potrebu zapošljavanja još nekoliko osoba za njegov nadzor.

 

„Nadam se da će to sve biti brzo urađeno, odnosno kada 'politika' sjedne i dogovori se. Mislim da nema razloga da to ne prihvatimo jer mislim da će to svima donijeti samo dobro", prokomentirao je Blažić i iznio svoje očekivanje da bi realizacija ovog novog sustava trebala biti okončana najkasnije do konca ove godine.

 

/Piše: Mario Ivkić / Radio Brcko

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com