Menu

Ko će stati u kraj natpisima po zgradama i sl. koji su ruglo grada Brčko? /F/ Istaknuto

natpisi5Nijedan grad u BiH nije pošteđen raznih neprimjerenih, uvrjedljivih natpisa koji neodgovorni građani pišu na različita nedozvoljena mjesta. Ni grad Brčko nije pošteđen ovakvih djela koji se mogu vidjeti na različitim, a naročito na fasadama tek napravljenih zgrada, kuća i sl.

 

Često možemo čuti i glas građana koji vode borbu protiv ovakvih postupaka. Najviše što zapažaju jesu i navijački natpisi koji se nalaze skoro na svakom dijelu našeg grada.

 

"Ovo je neprimjereno. Znam da svaki grad u BiH nije pošteđen ovoga. Mislim da bi trebali konačno stati u kraj ovakvom ruglu. Interesuje me šta radi Policija Distrikta po tom pitanju!? Šta rade nadležni da sankcionišu počinitelje?! Pa, gdje god se okrenem "oči mi izbiše" navijački natpisi kao naprimjer "shadows" ili "bhfanaticos". Da barem ima nekog smisla, nekog dizajna, ali ovo je kao da je tek neko počeo pisati. Samo što se fasada na nekoj novoj zgradi uradi obavezno mora osvanuti ili za par dana neki navijački natpis, uvredljivi i sl. Neka konačno ovi na vrhu nešto urade. Mislim da oni vrlo dobro znaju ko to šara", kazao je razočarani građanin Brčkog koji nam je poslao i nekoliko fotografija na kojima se mogu vidjeti natpisi na nedozvoljenim mjestima.

 

natpisinatpisi2natpisi3natpisi4natpisi5natpisi6

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com