Menu

Brčko: Hitno uposliti 10 ljekara koji čekaju na Birou rada Istaknuto

Zdravstvo-Brcko-distrikta-3-642x336Ključni potez za poboljšanje situacije u brčanskom zdravstu je zaustaviti odliv zdravstvenih i medicinskih radnika, a značajan novac treba uložiti i u zanavljanje dotrajale opreme.

 

Ovo je, sinoć svojim zaključkom, podržao Parlament Distrikta, uz ponovljenu Instrukciju da Plan mjera za prevazilaženje stanja hitno treba sačiniti ekspertski tim, te ga dostaviti na analizu i usvajanje Vladi i Skupštini.

 

„Posebno zabrinjavajući aspekt jeste nedostajuća oprema, niske plaće, ali naročito odliv srednjeg medicinskog kadra i ljekara van BiH. U ovom trenutku nedostaje nam 22 ljekara. Usljed ove činjenice nismo u mogućnosti adekvatan broj naših doktora poslati na neophodne specijalizacije", rekao je predsjednik Upravnog odbora JZU "Zdravstveni centar Brčko", primarijus dr Slavko Nikić.

 

Nikić je tražio i da se stvore svi neophodni uslovi kako bi deset ljekara koji su trenutno na ovdašnjem Zavodu za zapošljavanje, po hitnom postupku, bili primljeni u radni odnos.

 

Piše/foto: Admir Kadrić / Radio Brcko

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com