Menu

Zbog visine snijega: U Kladnju proglašeno stanje prirodne nepogode /F/ Istaknuto

snijeg april1Štab civilne zaštite Općine Kladanj na jutros održanoj vanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kladanj zbog visine snježnog pokrivača i niske temperature.


Visina snježnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom premašila je 110 cm. Postoji opasnost da bi naglo topljenje snijega moglo uzrokovati poplave i klizanja tla što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Zbog težine snijega dolazi do lomljenja i padanja stabala na putne komunikacije, a samim tim i prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnim cestama i lokalnim putevima prema svim mjesnim zajednicama.

 

Visina snježnog pokrivača i niske temperature prouzrokovale su brojne probleme - od nestanka struje u nekoliko naseljenih mjesta do značajne materijalne štete na poljoprivredi.

Snijeg na području općine Kladanj i dalje intezivno pada. Putem mehanizacije i angažovanjem dodatnog ljudstva pokušava se do najugroženijih građana dostaviti hrana i piće.

 

Klix.ba
 
snijeg april2

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com