Menu

MVP uputio dopis RTRS-u jer nije objavio vijest o nepostojanju "predstavništva RS" u Izraelu Istaknuto

izrael bihMinistarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine reagiralo je povodom toga što u jučerašnjem informativnom programu, kao ni na portalu Radio-televizije Repšublike Srpske (RTRS), nije objavljeno saopćenje o noti Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael vezanoj za status Predstavništva RS-a u Izraelu.


Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je tim povodom uputilo danas dopis generalnom direktoru i glavnom uredniku Informativnog programa RTRS-a.

 

"Dopisom se ukazuje na činjenicu da je interes javnosti Republike Srpske da ima potpunu informaciju o stavovima Vlade Izraela o pitanju Predstavništva Republike Srpske u Izraelu te da se radi o temi od izuzetnog značaja za međunarodni ugled i kredibilitet Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 

U dopisu se takođe podsjeća da je, na zahtjev Ministarstva ivanjskih poslova Izraela, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sa sadržajem note upoznalo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića, što je i dodatni razlog da RTRS, kao javni medijski servis Republike Srpske, o ovom pitanju obavijesti javnost", navedeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

Podsjećamo, Ambasada Bosne i Hercegovine u Državi Izrael primila je u četvrtak notu Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael u kojoj se navodi da su u prethodnom periodu iscrpljeni svi diplomatski kanali kojima su pokušali da ukažu na činjenicu da Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu ne postoji i da Arie Livne nije predstavnik Republike Srpske u toj zemlji.

 

/fena/klix/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com